SEO_Tips_Fynt

Vinden en gevonden worden, 3 SEO tips

Vinden en gevonden worden, dat is wat wij doen bij Fynt. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Hieronder een paar Search Engine Optimization (zoekmachine optimalisatie, ook wel SEO) tips voor het schrijven van goede content.

1. Een goede basis.
Laten we beginnen met een goede basis. Nog altijd heel belangrijk als het gaat om het optimaliseren van je teksten. De SEO-basics waar een tekst aan moet voldoen zijn onder meer:

  • Een goede titel met je belangrijkste zoekwoord.
  • Pakkende omschrijving die mensen nieuwsgierig maken en niet kunnen negeren.
  • Gebruik zowel interne als externe links in je tekst.
  • Geef afbeeldingen ALT-tags die zoekwoorden bevatten waarop jij gevonden wil worden.

2. Google of klant?
Voor de klant natuurlijk, toch? Hoewel je goed moet opletten met je teksten op het aantal woorden, de afwisseling van woorden en woorden waarop veel gezocht wordt, schrijf je een tekst voor de klant. Focus je met content op wat voor de klant een meerwaarde heeft. Oftewel; afgebakend onderwerp, pakkende kop en aantrekkelijke tekst om te lezen!

3. Mobile Friendly.
Ook al willen we ze soms het liefst uit het raam gooien, onze telefoons blijven belangrijk. Het is de snelste manier om informatie op te zoeken of makkelijk om een bestelling te plaatsen. Dus speel daarop in. Zorg ervoor dat klanten eenvoudig en snel kunnen navigeren op je site. Zet de belangrijkste informatie bovenaan en zorg ervoor dat de bezoeker makkelijk vindt wat hij zoekt.