Blog_Stagiair Kiyam

Een week uit het leven van een Fynt stagiair

Het leven van een marketingstudent bestaat niet alleen uit feesten, partijen en school, er is meer dan dat. Namelijk stagelopen bij een goed (en leuk) bedrijf. Zo kwam afgelopen april eerstejaarsstudent Kiyam bij Fynt terecht. Tijdens zijn stage is hij voor dochterbedrijf Fynt Media, beter bekend onder de naam WijBusinessNieuws, aan de slag gegaan. Tijdens zijn stage is hij werkzaam als stagiair communicatie voor de sites WijNoordHolland, WijBrabant, WijGelderland, WijUtrecht en meer. En met zoveel indrukken tijdens een eerste stage, vraagt dat om een mooi verslag over een week uit het leven van een Fynt stagiair.  

Fynt is nog een vrij jong bedrijf. Het mag dan wel jong zijn (circa 3 jaar), de mensen die er werken hebben wel veel kennis en ervaring. Ik werk voor het dochterbedrijf Fynt Media dat beter bekend is onder de naam WijBusinessNieuws van de sites WijNoordHolland, WijBrabant, WijGelderland etc. Het nieuwsplatform publiceert nieuwsbrieven, schrijft artikelen over ondernemers en plaatst deze op social media. Waarom? Om hen up to date te houden over al het ondernemersnieuws. 

Mijn taak als stagiair is persberichten omzetten naar nieuwswaardige artikelen. We krijgen rond de 10 tot 20 e-mails per dag. Samen met de andere stagiair Luuk zet ik deze allemaal om in nieuwsberichten. Ook moet ik regelmatig aan de slag met het programma Buffer. Hierin worden alle social media posts ingepland. Je moet hierbij verschillende dingen doen zoals hashtags bedenken om een groter publiek te bereiken. Ook kun je bijvoorbeeld een tijd instellen wanneer je het bericht wilt plaatsen of je kunt het per direct plaatsen. 

De artikelen die ik maak van de persberichten zet ik altijd eerst in pitch, omdat ze nog gecontroleerd worden door Dennis en Olivier (de eigenaren van Fynt Media). Daarna worden ze gepubliceerd. Want als stagiair maak ik soms nog wel foutjes. Maar goed, iedereen maakt weleens een foutje. Gelukkig worden deze dan gecorrigeerd door mijn stagebegeleiders voordat ze online komen. Een pitch houdt in dat je het nog in bewerkstand laat staan, zodat collega’s er nog naar kunnen kijken. Als het dan eenmaal goedgekeurd is, dan pas kan het gepubliceerd worden. Verder zijn de collega’s met wie ik werk erg vriendelijk en behulpzaam. Tijdens het lunchen is er altijd wel een gesprek aan tafel en dan leer ik m’n stagebegeleiders en collega’s ook wat beter kennen. Ook zijn ze natuurlijk eerlijk. Als ik bijvoorbeeld iets niet goed heb gedaan zullen ze me vertellen wat ik fout heb gedaan en hoe ik het kan verbeteren. 

Wie had dat gedacht

Ik ben wel verbaasd hoe ik van de eerste dag dat ik hier kwam werken vooruit ben gegaan. Bijvoorbeeld met WordPress werken, want dat had ik nog niet eerder gedaan. Door mijn stage weet ik hoe het werkt en kan ik deze kennis meenemen naar de volgende stage. Het is ook leuk en interessant om de resultaten bij te houden wanneer er iets geplaatst is. Dan heb ik het over de weergaven en clicks van een post of een artikel. Sommige zullen wat meer views hebben dan de ander, maar dat kan ook aan het onderwerp liggen waar je over bericht.

Wat heb ik hier opgestoken

Ik heb een aantal dingen opgestoken van werken bij Fynt Media als stagiair. Mijn Nederlands is vooruitgegaan en ook heb ik een aantal vaardigheden opgedaan. Zo kan ik beter met de computer omgaan, dit komt omdat je trucjes leert waarmee je sneller kunt werken. Ook heb ik geleerd om samen te werken met de mensen op kantoor. Je moet soms toch wel om hulp vragen en dan helpen ze je gerust. Dit kan mij zeker in de toekomst ook helpen met werk of een andere stage. Waarom? Omdat je bij andere bedrijven ook gerust weleens een tekst moet gaan schrijven waarbij het de ene keer lukt en dan andere keer minder. En door mijn stage bij Fynt Media gaat het schrijven beter, maar ook om hulp vragen gaat mij nu beter af. Mijn toekomstplannen zijn om later te werken als marketeer en ook daarvoor is Fynt Media een goed stageadres. Deze stage helpt mij om mijn toekomstplannen te laten slagen.